În Irlanda de Nord vor intra în vigoare de vineri cele mai severe restricţii din Regatul Unit pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Măsurile vor fi în vigoare timp de patru săptămâni.

Ca urmare a creşterii numărului de infectări depistate, autorităţile nord-irlandeze au decis închiderea barurilor şi restaurantelor şi prelungirea cu două săptămâni a vacanţei elevilor. Livrările la domiciliu şi comenzile la pachet din restaurante vor fi permise doar până la ora 23.00. Magazinele pot fi deschise, dar nu mai au voie să vândă băuturi alcoolice după ora 20.00. Sunt interzise adunările de peste 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate.

Regimul de activitate cu telemuncă va trebui aplicat în toate situaţiile posibile, iar universităţilor li s-a cerut să ţină cursurile online în măsura în care se poate.

Şefa guvernului provincial, Arlene Foster, a declarat în parlamentul local că Irlanda de Nord se confruntă cu o creştere foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de internări în spitale şi că executivul este hotărât ca măsurile să fie limitate în timp. „Dacă transmiterea virusului nu va fi redusă, 'vom ajunge în curând într-o situaţie foarte dificilă', a avertizat ea, recunoscând în acelaşi timp că restricţiile sunt 'dificile şi îngrijorătoare pentru multă lume.”

În Regatul Unit, epidemia de coronavirus s-a soldat până acum cu peste 43.000 de decese, un bilanţ mult mai grav decât în oricare altă ţară europeană. S-au raportat cel puţin 635.000 de cazuri de contaminare, dintre care 17.000 doar marţi. Premierul britanic Boris Johnson se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru impunerea la scară naţională a unor restricţii similare cu cele din Irlanda de Nord, precizează Agerpres.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2020 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.