Bangladeshul va aplica pedeapsa cu moartea pentru violatorii condamnați. Decizia a fost luată în urma protestelor împotriva violenței sexuale din țară.

Guvernul Bangladesh a aprobat luni un amendament care modifică pedeapsa maximă pentru violatorii condamnați, de la închisoare pe viață la moarte, potrivit agenției naționale de știri Bangladesh Sangbad Sangstha (BSS), citată de CNN.

Această dispoziție va intra în vigoare după ce va fi semnată de președintele țării, Abdul Hamid.

„Cu siguranță (legea) va fi un factor de descurajare pentru astfel de infracțiuni, iar simultan vom face eforturi pentru accelerarea proceselor de judecată a cazurilor de viol în instanțele competente”, a declarat ministrul Justiției, Anisul Huq.

Guvernul Bangladeshului a primit mai multe solicitări de a face demersuri pentru a preveni violența sexuală, după postarea online a unui videoclip în care mai mulți bărbați lovesc și violează o femeie.

Citeste si:
Polonia protestează față de interdicția parțială a avorturilor
Polonia protestează față de...

Femeile din Bangladesh s-au săturat de eșecul abject al guvernului de a aborda cazurile de agresiune sexuală”, a declarat Meenakshi Ganguly, director pentru Asia de Sud al Human Rights Watch, într-o declarație făcută săptămâna trecută.

Cel puțin 975 de femei și fete au fost violate în primele nouă luni ale anului 2020 în Bangladesh, potrivit Ain o Salish Kendra, o organizație pentru apărarea drepturilor omului.

Este puțin probabil ca noua pedeapsă să fie aplicată pe scară largă în țară. Potrivit Human Rights Watch, Bangladesh are o rată de condamnări extrem de scăzută pentru viol, iar victimele se confruntă cu nenumărate dificultăți pe parcursul proceselor.

Citeste si:
Un producător premiat cu Grammy a fost arestat după ce ar fi violat...
Un producător premiat cu...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.