Facebook și-a actualizat politicile și va elimina postările care neagă sau denaturează Holocaustul! În urmă cu doi ani Mark Zuckerberg susținea că astfel de postări trebuie permise în temeiul libertății de exprimare.

Mark Zuckerberg susține că rețeaua socială va lua măsuri împotriva celor care dezinformează sau oferă teorii false și conspiraționiste, scrie News.sky.com. Aceste modificări au fost aduse pentru a ajuta la combaterea dezinformării înainte de alegerile prezidențiale din SUA, programate pe 3 noiembrie 2020.

Managerul politicii de conținut al rețelei sociale, Monika Bickert, a declarat că aceasta este o altă măsură luată pentru a combate ura pe platforma rețelei de socializare.

"Decizia noastră este susținută de creșterea antisemitismului la nivel global și de nivelul alarmant de ignoranță cu privire la Holocaust, în special în rândul tinerilor", a spus aceasta.

Fondatorul Facebook trata problema Holocaustului ca pe una delicată încă din 2018. Acesta spunea că deși postările sunt ofensatoare, ele nu ar trebui interzise: „Nu consider că utilizatorii rețelei sociale ar trebui cenzurați cu privire la acest subiect, având în vedere că nu greșesc în mod intenționat”.

El a mai menționat în 2018 că „scopul Facebook este de a opri răspîndirea fenomenului fake news, nu de a-și cenzura utilizatorii din a spune ceva neadevărat”.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2020 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.