O noua măsură impusă de autorități pentru a împiedica agravarea pandemiei, la Berlin. Toate barurile, restaurantele și magazinele se vor închide la ora 23, ora locală. Și în Scoția, măsurile de securitate în contextul pandemiei s-au înăsprit. Barurile din Glasgow și Edinburgh s-au închis de tot de vineri timp de 16 zile. Cei mai nemulțumiți s-au arătat a fi tinerii, aceștia protestând într-un mod original.

Alex voia să sărbătorească împlinirea a 20 de ani în oraș alături de prieteni. Acum petrecerea s-a rezumat la o urare în mijlocul străzii. Orice ieșire în localurile din Berlin trebuie să se încheie până la ora 11 seara.

„E enervant, da. E o prostie, da, mai ales pentru oamenii în situația prietenului meu care nu mai poate să sărbătorească. Dar cred că e justificat, mai ales aici în Piața Rosenthaler unde vedem deseori tineri care nu dau nicio importanță regulilor sanitare.”

„Normal că ne pare rău, mai ales că urmează vacanța. Dar asta e situația și trebuie să ne adaptăm.”

Singurele locuri rămase deschise pe timpul nopții sunt farmaciile și benzinăriile, cărora li s-a interzis să comercializeze alcool între orele 23 și 6 dimineața. Măsura va fi valabilă cel puțin până la sfârșitul lunii.

Citeste si:
Sancțiuni în valoare de 275.000 de lei pentru nerespectarea...
Poliția a aplicat peste 800...

Hamburg, Frankfurt și Koln sunt celelalte mari orașe germane care au decis să limiteze viața de noapte a locuitorilor. Iar distracția din oraș nu poate fi mutată nici acasă. La Berlin, orice petrecere privată în interior nu poate avea mai mult de 10 participanți.

În Scoția măsurile sunt chiar mai stricte. Barurile din Glasgow și Edinburgh s-au închis de tot de vineri timp de 16 zile. În semn de protest, patronii au strâns ultimele rezerve de gheață, cu care oricum nu mai au ce face, și le-au aruncat în centrul orașului Glasgow în preajma clădirilor oficiale, precizează digi24.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.