O noua măsură impusă de autorități pentru a împiedica agravarea pandemiei, la Berlin. Toate barurile, restaurantele și magazinele se vor închide la ora 23, ora locală. Și în Scoția, măsurile de securitate în contextul pandemiei s-au înăsprit. Barurile din Glasgow și Edinburgh s-au închis de tot de vineri timp de 16 zile. Cei mai nemulțumiți s-au arătat a fi tinerii, aceștia protestând într-un mod original.

Alex voia să sărbătorească împlinirea a 20 de ani în oraș alături de prieteni. Acum petrecerea s-a rezumat la o urare în mijlocul străzii. Orice ieșire în localurile din Berlin trebuie să se încheie până la ora 11 seara.

„E enervant, da. E o prostie, da, mai ales pentru oamenii în situația prietenului meu care nu mai poate să sărbătorească. Dar cred că e justificat, mai ales aici în Piața Rosenthaler unde vedem deseori tineri care nu dau nicio importanță regulilor sanitare.”

„Normal că ne pare rău, mai ales că urmează vacanța. Dar asta e situația și trebuie să ne adaptăm.”

Singurele locuri rămase deschise pe timpul nopții sunt farmaciile și benzinăriile, cărora li s-a interzis să comercializeze alcool între orele 23 și 6 dimineața. Măsura va fi valabilă cel puțin până la sfârșitul lunii.

Hamburg, Frankfurt și Koln sunt celelalte mari orașe germane care au decis să limiteze viața de noapte a locuitorilor. Iar distracția din oraș nu poate fi mutată nici acasă. La Berlin, orice petrecere privată în interior nu poate avea mai mult de 10 participanți.

În Scoția măsurile sunt chiar mai stricte. Barurile din Glasgow și Edinburgh s-au închis de tot de vineri timp de 16 zile. În semn de protest, patronii au strâns ultimele rezerve de gheață, cu care oricum nu mai au ce face, și le-au aruncat în centrul orașului Glasgow în preajma clădirilor oficiale, precizează digi24.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2020 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.