Miliardarii lumii nu au fost niciodată mai bogați în ciuda pandemiei de COVID-19. La sfârșitul lunii iulie averea acestora a crescut cu 10,2 trilioane de dolari față de vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari, înregistrat într-un raport al băncii elvețiene UBS și PwC în 2017.

În funcție de domeniile în care miliardarii lumii investesc, unii dintre ei s-au îmbogățit mai repede decât alții. Pandemia i-a avantajat pe inovatorii în tehnologie, asistență medicală și industrie, în timp ce antreprenorii din domenii precum divertismentul au fost dezavantajați, conform CNN.

În perioada 2018, 2019 și primele șapte luni ale anului 2020, averea totală a antreprenorilor din domeniul tehnologic a crescut cu 43%, în timp ce miliardarii din domeniul sănătății s-au bucurat de o creștere de 50%. Cei din serviciile financiare, divertisment și imobiliare au înregistrat creșteri de 10% sau mai puțin.

Cea mai mare creștere a averilor din ultimii 10 ani a fost înregistrată în China continentală, unde trecerea la economia digitală i-a avantajat pe fondatorii Alibaba, Jack Ma, și Pony Ma din Tencent (TCEHY).

Citeste si:
Record absolut de infectări! Aproape 6.500 de cazuri noi în...
Record absolut de infectări!...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.