Incendiile de vegetaţie din California au distrus peste 1,6 milioane de hectare în 2020, depăşind de două ori precedentul record anual şi reprezentând o suprafaţă mai mare decât cea a statului american Connecticut, au anunţat duminică reprezentanţii autorităţii statale de protecţie împotriva incendiilor.

California, cel mai populat stat american, a fost afectat de cinci dintre cele mai ample şase incendii din istoria sa în acest an, într-o perioadă în care valurile de căldură şi fulgerele uscate au coincis cu apariţia unor condiţii meteorologice secetoase, despre care experţii în climă afirmă că sunt cauzate de modificările climatice.

Cel puţin 31 de oameni au murit în acest an în incendiile din California, iar peste 8.454 de locuinţe şi clădiri au fost distruse, au precizat reprezentanţii Cal Fire.

Precedentul record stabilit de incendiile din California era de 809.370 de hectare şi a fost înregistrat în 2018, când acest stat american s-a confruntat cu cel mai devastator incendiu din istoria sa, care a ucis cel puţin 85 de civili şi a distrus aproape 19.000 de clădiri în jurul oraşului montan Paradise.

California s-a confruntat cu o secetă prelungită din 2010 până în 2017, care a cauzat apariţia unor boli şi infestări cu insecte, responsabile pentru moartea a milioane de copaci. Fenomenul a venit după un secol de luptă împotriva incendiilor, care au dus la acumularea unor mari cantităţi de tufişuri şi de copaci morţi, transformând păduri întregi în veritabile „cutii de aprins focul”.

Citeste si:
California: Cele două parcuri Disney se vor redeschide la 30 aprilie
California: Cele două parcuri...

Preţurile de pe piaţa imobiliară şi construirea de reşedinţe secundare au contribuit la dezvoltarea comunităţilor umane în zonele periferice împădurite, care, de milenii, ardeau cu regularitate în condiţii naturale.

În Napa Valley, o celebră regiune viticolă californiană, incendiul Glass Fire a afectat peste 12 podgorii. Angajaţii locali au lucrat sâmbătă noaptea târziu pentru a culege varietăţile de struguri rezistenţi la acţiunea fumului. Unele dintre recoltele puternic afectate de fum ar putea fi abandonate.

Pompierii americani se aşteaptă la o ameliorare a situaţiei datorită temperaturilor mai reci prognozate pentru nordul Californiei în această săptămână şi unor şanse mai mari de precipitaţii, au precizat reprezentanţii Cal Fire, informează Agerpres.

Citeste si:
Sydney, grav afectat de fumul degajat de incendiile de vegetație
Sydney, grav afectat de fumul...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.