Carnavalul de la Rio s-a alăturat evenimentelor care au devenit victime ale pandemiei de COVID-19: ediţia sa din 2021, care ar fi trebuit să aibă loc în februarie anul viitor, a fost amânată.

"Am ajuns la concluzia că evenimentul trebuie amânat. Pur şi simplu nu putem să îl organizăm în februarie. Şcolile de samba nu vor avea nici timpul, nici resursele financiare şi logistice pentru a fi pregătite pentru februarie", a declarat Jorge Castanheira, preşedintele Ligii independente a şcolilor de samba din Rio de Janeiro (LIESA).

În iulie, a apărut o avancronică a acestei decizii, atunci când cinci dintre cele 12 şcoli de samba au anunţat că în absenţa unui vaccin la sfârşitul lunii septembrie, vor solicita amânarea evenimentului.

"Nu este o anulare, este un raport. Căutăm o soluţie alternativă, ceva care va putea fi făcut atunci când siguranţa sanitară ne va permite să oferim oraşului contribuţia noastră (...) Însă nu suntem încă suficient de siguri pentru a putea să fixăm o dată", a precizat Jorge Castanheira.

Anunţul făcut de LIESA se aplică doar competiţiei şcolilor de samba, care se desfăşoară pe emblematicul Sambadrom din Rio de Janeiro. Fiecare şcoală defilează cu aproape 3.000 de membri care poartă costume spectaculoase, dansează şi cântă pe durata întregii reprezentanţii, care durează puţin peste o oră.

În schimb, autorităţile municipale nu au anunţat deocamdată dacă serbările stradale vor fi autorizate. Carnavalul de la Rio conţine şi nenumărate defilări "de blocuri", grupări de oameni din cartierele oraşului, care se distrează pe străzi, formând un cocktail de bucurie, ce abundă în muzică, deghizări şi, adeseori, mult alcool.

După Sao Paulo

Aceste petreceri sunt un coşmar mai ales pentru medicii epidemiologi, ţinând cont de promiscuitatea şi de imensitatea mulţimilor pe care le atrag: milioane de persoane participă în fiecare an - atât brazilieni, cât şi turişti.

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

Epidemia de pe teritoriul acestei ţări uriaşe din America Latină a încetinit puţin după ce a atins un maxim în luna iulie, dar, cu toate acestea, specialiştii au înregistrat în ultimele săptămâni o medie zilnică de 30.000 noi cazuri de infectare şi 735 noi decese, potrivit cifrelor comunicate de Ministerul Sănătăţii.

Statul Rio ocupă locul al doilea în topul celor mai afectate state federale din Brazilia de această pandemie, după Sao Paulo.

Carnavalul de la Sao Paulo din 2021 a fost amânat sine die încă din data de 24 iulie, inclusiv defilările stradale.

Carnavalul organizat de primăria oraşului Sao Paulo este unul dintre cele mai importante din Brazilia. Cea mai recentă ediţie a atras 120.000 de persoane care au admirat şcolile de samba defilând pe sambadromul din Anhembi, în timp ce petrecerile stradale au atras peste 15 milioane de persoane, potrivit primarului local, Bruno Covas.

Citeste si:
Ce destinații de vacanță au ales Delia și Răzvan Munteanu: „În...
Ce destinații de vacanță au...

Viitoarea dată de desfăşurare a carnavalului nu a fost încă stabilită, însă evenimentul ar putea avea loc "între sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iulie" 2021, a precizat primarul acestui oraş ce are o populaţie de 12 milioane de locuitori, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.