În jur de 16.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor duminică, începând cu orele 08:00, în oraşul Münster din vestul Germaniei, pentru a permite dezamorsarea mai multor bombe din Al Doilea Război Mondial.

Evacuarea din districtul Mauritz al oraşului din landul Renania de Nord-Westfalia a fost necesară pentru a permite examinarea în cele mai mici detalii a cinci bombe neexplodate din Al Doilea Război Mondial, în trei locaţii. După aceasta, genişti vor dezamorsa în acelaşi timp orice obiect potenţial periculos.

"Aceasta este una dintre cele mai mari operaţiuni de evacuare din istoria Germaniei", a declarat duminică dimineaţa maiorul Markus Lewe.

În acest scop, au fost înfiinţate mai multe adăposturi de urgenţă, precizează Agerpres.

Descoperirea unor bombe datând din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial este un lucru aproape obişnuit în Germania, deseori autorităţile recurgând la evacuări din motive de siguranţă.

În 2017, au fost evacuate 65.000 de persoane în timpul celei mai importante operaţiuni de acest tip din perioada postbelică, o bomba britanică de 1,4 tone fiind descoperita la Frankfurt.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2020 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.