În Indonezia, cine refuză să poarte mască este trimis să sape mormite pentru persoanele care au murit din cauza COVID-19.

Cel puțin opt persoane care au încălcat regulile și au refuzat să poarte mască au fost fotografiate săpând morminte într-un cimitir din Ngabetan, Java de Est.

Autoritățile cred că această măsură îi va face pe oameni să se gândească de două ori înainte de a încălca dispozițiile pentru limitarea contaminării cu Sars-CoV-2. Conform prevederilor legale în vigoare în Indonezia, cei care nu poartă măști sunt sancționați cu amenzi sau muncă în folosul comunităţii.

"Avem doar trei gropari în acest moment, așa că m-am gândit că aș putea să îi pun pe acești oameni să lucreze cu ei," a spus Suyono, un lider local.

Aceasta nu este singura pedeapsă morbidă aplicată de autorități. Poliția din Probolinggo, Java de Est, a pedepsit mai multe persoane care au refuzat să poarte mască, obligându-le să stea lângă un sicriu, într-o căruță.

În Indonezia, de la începutul pandemiei au fost raportate 200.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Recent, Indonezia a declarat o nouă intrare în carantină în capitala Jakarta, deocamdată timp de două săptămâni. Noile restricții au fost anunțate duminică şi vor dura până la 27 septembrie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.