Cerul a căpătat o culoare portocaliu-roșiatică din cauza incendiilor care au devastat Bay Area din California.

Locuitorii din San Francisco s-au trezit miercuri dimineață cu un cer apocaliptic, de o culoare portocaliu-roșiatică. Imaginile surprinse de oameni te fac să crezi că te afli, de fapt, pe planeta Marte sau că cerul și-a schimbat culoarea din cauza unei eclipse de soare.

În realitate, cerul a devenit roșu din cauza incendiilor care continuă să devasteze zona Bay Area din California.

Deși focul arde la mai bine de 320 de kilometri depărtare, vântul a adus cenușa până în orașul San Francisco. Razele soarelui nu au reușit să străpungă pacla deasă de dimineață, iar la prânz cerul s-a întunecat și mai tare în loc să se lumineze.

Datorită stratului marin, fumul nu miroase, iar calitatea aerului nu a fost profund afectată.

Citeste si:
VIDEO Sute de mii de păsări mor subit în New Mexico
VIDEO Sute de mii de păsări...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

De vină pentru ce se întâmplă în San Francisco sunt schimbările climatice.

"Schimbările climatice influențează în mod clar și fără echivoc incendiile: căldura și temperaturile mai ridicate, mai multă secetă, mai mulți copaci morți, fenomene extreme mai mari, inclusiv vânturi, toate au o anumită influență," a spus Peter Gleick, fondatorul Institutului Pacific, un centru independent de cercetare a climei și a apei din Oakland, citata de Playtech.ro

Citeste si:
Incendii de vegetație severe în nordul Californiei
Incendiile din nordul...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.