David Frost, negociatorul britanic pentru Brexit, a oferit un interviu publicației Mail în care a discutat despre negocierile dintre UE și Marea Britanie.

Urmează cea de-a opta şi ultima sesiune de negocieri cu UE, iar Frost a subliniat că Regatul Unit "nu va face concesii în ceea ce priveşte principiul fundamental de a avea controlul asupra propriilor sale legi".

"Nu vom accepta clauze care oferă (UE) controlul asupra monedei noastre sau asupra felului în care ne organizăm lucrurile aici, în Regatul Unit, iar aceasta nu ar trebui să fie subiect de polemică", a adăugat el. "Aceasta înseamnă să fii o ţară independentă, pentru aceasta a votat poporul britanic şi aceasta vom avea la sfârşitul anului, indiferent în ce fel", a mai spus Frost.

Regatul Unit a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, după aproape patru ani de la un referendum istoric care a pus capăt celor aproape 50 de ani de apartenenţă la Uniunea Europeană. Regatul Unit şi UE încearcă să ajungă la un acord cu privire la viitoarea lor relaţie până la sfârşitul anului, existând temerea că, dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci după 31 decembrie se va intra în scenariul unui Brexit dur.

Citeste si:
Ungaria și Polonia ar urma să se opună prin veto viitorului buget...
Ungaria și Polonia ar urma să...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.