Trei copii cu vârsta cuprinse înte 10 și 17 ani au fost ridicați de serviciile sociale suedeze, după ce au fost ținuți în locuință timp de patru luni de către părinții înspăimântați din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat miercuri avocatul copiilor.

Între martie și începutul lunii iulie „copiii și familia nu a părăsit apartamentul (...) părinții fiind înspăimântați de pandemie”, potrivit lui Mikael Svegfors, avocatul minorilor.

Famila locuiește în regiunea Jönköping din sudul Suediei, informează Le Figaro.

Copiii au fost ținuți în camerele lor și le-a fost interzis să intre în contact în interiorul locuinței, potrivit documentelor instanței administrative suedeze care a luat decizia. Pe lângă aceasta, ușa locuinței a fost bătută în cuie pentru a nu permite nimănui să iasă afară, lucru contestat de părinții copiilor.

Spre deosebire de majoritatea țărilor europene, Suedia nu a impus măsuri de carantină și a păstrat școlile deschise pentru copii sub vârsta de 16 ani, cerându-le în schimb locuitorilor să dea dovadă de responsabilitate.

Citeste si:
O relație bună cu propriul copil: 4 întrebări pe care ar trebui să...
Menține o relație bună cu...

Potrivit lui Svegfors, părinții provin „dintr-o altă parte a lumii” și nu vorbesc fluent suedeză, acesta precizând că „ei au continuat să urmărească informațiile despre pandemie din țara lor pe Internet”, fără a preciza însă țara de origine a acestora.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.