Artistul stradal Banksy este cunoscut pentru acțiunile caritabile și sprijinul pe care îl oferă organizațiilor non-profit. Numărul mare de imigranți care încearcă să își construiască o viață nouă în Europa este o problemă de care este în mod special interesat.

Artistul a finanțat de curând o navă care se ocupă de salvarea imigranților veniți din Africa.

Louis Michele este o navă ce a aparținut marinei franceze, dar care a fost transformată în barcă de salvare.

Banksy a început să se implice în acest proiect încă din 2019, când a intrat în contact pentru prima dată cu Pia Kemp. Kemp este un activist german care a fost căpitanul mai multor nave de salvare. Acesta riscă acum 20 de ani de închisoare pentru că a salvat 1.000 de imigranți de la înec în Marea Mediterană.

Banksy i-a scris lui Kemp, spunându-i că mai multe opere de-ale sale care tratează tema imigrație au fost foarte profitabile, dar că nu își dorește să țină acești bani. Artistul a întrebat atunci dacă bani pot fi folosiți pentru a cumpăra o barcă de salvare.

Barca finanțată de Banksy a salvat deja 130 de imigranți care pluteau în derivă în Marea Mediterană într-o barcă gonflabilă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.