Înmulțirea șerpilor este un efect mai puțin întâlnit al pandemiei coronavirusului în Australia. Arșița i-a scos din vizuini, iar oamenii aflați acasă i-au văzut prin cele mai neobișnuite locuri.

Dacă mulți oameni suferă din punct de vedere economic din cauza măsurilor restrictive impuse de coronavirus, nu mai au de lucru sau activitățile lor nu mai au căutare, nu se poate spune asta despre vânătorii de șerpi din Australia.

Raymond Hoser, care activează de aproape 50 de ani în branșa „Snakebusters”, povestește că abia poate să facă față apelurilor pentru capturarea acestora, relatează The Guardian.

„Pentru că oamenii sunt acasă și nu se duc în alte locuri, este ocazia perfectă ca lumea să vadă mai mulți șerpi ca niciodată”, a spus Raymond.

Expertul a spus că oamenii nu mai prestează activități precum cositul ori grădinăritul pe lângă casă, iar din acest motiv există o probabilitate foarte mare ca un șarpe să se ascundă prin iarba înaltă.

„Nici măcar nu veți vedea șarpele”, spune Raymond. În special sâmbăta trecută, expertul în capturarea reptilelor a fost extrem de ocupat.

El a primit apeluri de urgență care semnalau prezența șerpilor-tigru în șapte suburbii ale orașului: Warrandyte, Eltham, Diamond Creek, Northcote, Abbotsford și Kew.

În plus, a mai capturat un șarpe maro și o șopârlă cu limbă albastră în altă zonă a orașului.

Vânătorul de șerpi se așteaptă chiar ca de acum înainte să primească și 20-30 de apeluri pe zi, până în octombrie. A început să aibă mai multe solicitări din luna martie, la instaurarea carantinei, pentru că vremea se încălzea iar șerpii începeau să fie văzuți pe lângă locuințe.

Veninul majorității șerpilor din Melbourne este mortal, așa că Raymond Hoser îndeamnă la prudență.

„Dacă vezi un șarpe nu te apropia de el. În nouă cazuri din zece, dacă sunt în grădină, doar vor trece pe acolo și nu vor rămâne pe loc.Dacă te mușcă, pune un bandaj, un garou și mergi direct la spital. Poți să mori fără intervenție medicală rapidă”, a avertizat expertul.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

Despre autor:


Ultima actualizare: 31 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.