Oamenii au instalat, joi, o ghilotină în fața casei lui Jeff Bezos pentru a protesta față de salariile angajaților Amazon. Protestul a avut loc după ce valoarea netă a lui Bezos a depășit pentru prima dată 200 de miliarde de dolari, făcându-l unul dintre cei mai bogați oameni din istorie.

O înregistrarea video postată pe Twitter de către un reporter al Washington Examiner arată un grup de bărbați conduși de Christian Smalls, un fost angajat al unui depozit Amazon și critic vocal al companiei, cerând creșterea salariului minim pe oră al angajaților de la 15 la 30 de dolari pe fondul creșterii averii lui Bezos.

„Dați-mi un motiv bun pentru care nu merităm un salariu minim de 30 de dolari pe oră când bărbatul acesta câștigă 4.000 de dolari pe secundă”, a spus acesta.

Smalls afirmă că a fost concediat de Amazon după ce a cerut condiții de muncă mai sigure pe fondul pandemiei, susținând că a fost dat afară ca pedeapsă pentru organizarea unei greve spontane după ce un angajat a fost testat pozitiv cu coronavirusul.

Amazon neagă acuzațiile sale.

Pandemia a determinat unii angajați ai companiei să ceară condiții mai bune de muncă mai ales după ce aceasta a înregistrat o creștere semnificativă a veniturilor. Amazon a raportat vânzări de 88,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru al lui 2020, un record absolut.

Nu este clar dacă ghilotina montată de protestatari a avut o lamă reală sau era funcțională, reprezentanții protestatarilor nefiind disponibili pentru comentarii, scrie Business Insider.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.