Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat că primul vaccin anti-coronavirus din lume a fost înregistrat în țara sa.

Primul vaccin împotriva coronavirusului pare să vină din Rusia, nu din Statele Unite sau din China. Ministerul Sănătății de aici a aprobat acest prim vaccin.

Șeful statului s-a întâlnit cu membrii guvernului, iar acolo le-a declarat că vaccinul a fost înregistrat chiar în dimineața zilei de marți. Acest vaccin ”fomează imunitatea necesară și a trecut toate verificările necesare”, a declarat Putin.

Președintele rus a mai declarat că însăși fiica sa a fost vaccinată cu acest nou vaccin.

Și ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a afirmat că vaccinul dezvoltat de Centrul de Cercetare Gamaleya, și-a confirmat siguranța și eficiența.

Între timp, președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat că vrea să se ofere drept cobai pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de Rusia.

Duterte a lăudat eforturile rușilor în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Acesta declară că e deschis la a participa la testarea acestuia.

Anunțul său vine după ce filipinezii au primit o ofertă de aprovizionare cu doze de vaccin din partea Rusiei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.