Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a declarat că vrea să se ofere drept cobai pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de Rusia.

Duterte a lăudat eforturile rușilor în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Acesta declară că e deschis la a participa la testarea acestuia.

Anunțul său vine după ce filipinezii au primit o ofertă de aprovizionare cu doze de vaccin din partea Rusiei.

Țara este foarte afectată de pandemie, având 136.638 de cazuri, cu o creștere de 6.958 de confirmări în ultimele 24 de ore.

Rodrigo Duterte a declarat că are încredere uriașă in studiile rusești despre combaterea Covid-19 și crede că vaccinul produs de cercetătorii din Rusia este ”foarte bun pentru umanitate.”

Rodrigo Duterte a afirmat că ”pot fi primul pe care pot experimenta”, vorbind despre posibilitatea ca el să fie un cobai pentru vaccin.

Rusia lucrează intens la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, iar experții de la Institutul Gamaleya au finalizat un test clinic pe oameni. Testul a implicat personal militar, iar rezultatele nu au fost publicate.

Rusia ar fi într-un stadiu destul de avansat al testelor, mai ales în comparație cu țările din vest. În luna august, un nou test clinic pe oameni ar urma să fie efectuat. Vor lua parte mii de ruși, dar și cetățeni din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Se așteaptă ca vaccinul să fie gata pentru distribuție națională în septembrie.

Reprezentanții OMS au reacționat la anunțul făcut recent de cercetătorii ruși. Aceștia au declarat că un vaccin anti-Covid-19 este aproape gata și va putea fi aplicat la scară largă populației în curând.

OMS amintește că trebuie respectate toate fazele de testare înainte ca un vaccin să poată obține autorizația.

Oficialii organizației subliniază că ”în prezent, există sute de vaccinuri în proces de testare, iar acestea trebuie să îndeplineasccă toate normele și reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranță”, conform purtătorului de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Citeste si:
Oana Roman, infectată cu COVID-19. Care este starea sa în acest...
Oana Roman, infectată cu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 11 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.