Restaurantul Botin, fondat în anul 1725 în Madrid, Spania, inclus în Cartea Recordurilor drept cel mai vechi restaurant din lume, este în pericol de a fi închis din cauza lipsei de clienţi provocate de pandemia de COVID-19.

La fel ca majoritatea restaurantelor, a fost obligat să-și închidă ușile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

„Când am închis restaurantul în timpul pandemiei, ne-am simțit devastați pentru că nu s-a închis niciodată, nici măcar în timpul Războiului Civil Spaniol”, a declarat Antonio González, directorul general, informează CNN.

Localul şi-a deschis totuşi porţile pe 1 iulie, dar în prezent serveşte cel mult 60 de clienţi pe zi, comparativ cu cei 600 de clienţi care îi călcau zilnic pragul înainte de pandemie.

Cele mai populare mâncăruri gătite aici sunt „cochinillo” - purcelul de lapte prăjit şi „cordero asado” - friptură de miel la cuptor.

Restaurantul a fost deschis în urmă cu aproape trei secole de către un bucătar francez pe nume Jan Botín, dar a fost mai mult o tavernă decât un restaurant.

În secolul al XVIII-lea, unitatea gătea doar mâncarea pe care oaspeții o aduceau în restaurant pentru că vânzarea de alimente era interzisă la momentul respectiv, deoarece ar fi putut afecta alte întreprinderi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.