Autoritățile din Peru au declarat că peste 900 de fete și femei au dispărut în țară de la începutul pandemiei, iar majoritatea sunt presupuse a fi decedate.

Statul din Anzi, cu 33 de milioane de locuitori, are o problemă gravă cu violența domestică.

Pandemia, care a forțat oamenii să stea în case, combinată cu pierderea locurilor de muncă și cu temerile cauzate de criza de sănătate în sine, au făcut ca situația să se agraveze simțitor în doar trei luni și jumătate.

”În timpul carantinei, între 16 martie și 30 iunie, 915 femei din Peru au fost date dispărute”, spune Eliana Revollar, șefa biroului pentru drepturile femeilor din cadrul biroului Avocatului Poporului, notează batimes.com.ar.

Înainte de pandemie, cinci femei dispăreau în Peru în fiecare zi; de la începutul carantinei, cifra a crescut la opt dispariții pe zi.

Revollar spune că problema este cu atât mai gravă cu cât lipsa unui registru național al persoanelor dispărute face dificile eforturile autorităților de a verifica toate situațiile.

ONG-urile și grupurile pentru drepturile femeilor spun că, de cele mai multe ori, poliția refuză să investigheze cazurile de violență domestică, iau în bătaie de joc victimele sau susțin că femeile dispărute au plecat din proprie inițiativă de acasă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.