Un șofer de autobuz care le-a cerut unor bărbați să poarte mască de protecție a fost bătut de aceștia și ulterior a decedat.

Incidentul șocant a avut loc în orașul Bayonne, din Franța. Philippe Monguillot, în vârstă de 59 de ani, a murit la spital în urma loviturilor pe care le-a primit de la cei patru indivizi cărora le-a cerut să poarte mască de protecție.

Fiica sa, Marie, a fost cea care a anunțat decesul tatălui: ”am decis să-l lăsăm să plece, doctorii au fost de acord cu asta și noi la fel.”

Monguillot a fost atacat duminica trecută după ce a cerut unor pasageri să parte mască de protecție, conform regulilor impuse de autorități în Franța, și după ce a încercat să verifice biletul unui alt călător.

Doi indivizi au fost acuzați de tentativă de omor, iar alți doi au fost acuzați de faptul că nu au intervenit pentru a ajuta o persoană aflată în pericol. Altă persoană e acuzată că a încercat să ascunde unul dintre suspecți.

Cei acuzați de tentativă de omor au vârste de 22 și 23 de ani și erau deja în atenția poliției. Procurorul Jerome Bourrier, care a confirmat decesul șoferului, a declarat că va cere ca acuzațiile să fie schimbate, după moartea lui Monguillot.

Familia șoferului a organizat un marș mut în onoarea bărbatului, plecând de la stația de autobuz unde a avut loc atacul.

Colegii acestuia s-au folosit de dreptul de a refuza să lucreze în urma atacului, dar vor reîncepe lucrul luni, având parte de mai multă siguranță.

Fiecare dintre autobuzele de tip ”Trambus” care circulă în Bayonne și în zonele adiacente vor avea la bord și câte un agent de securitate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.