Situația din Statele Unite este departe de a se calma, astfel că Donald Trump a anunțat că ar putea scoate armata pe străzi pentru a opri revoltele.

Într-un discurs de luni, președintele SUA și-a luat angajamentul de a restabili ordinea pe străzile țării folosind armata în cazul în care violențele nu se potolesc.

Trump s-a autointitulat ”președintele legii și ordinii” și spune că mobilizează toate resursele federale pentru a pune capăt revoltelor din întreaga țară.

”Întâi, vom opri revoltele și nelegiuirile care s-au împrăștiat în întreaga țară. Le vom opri acum. Astăzi am recomandat guvernatorilor să trimită pe străzi Garda Națională în numere suficiente, astfel încât să domine străzile”; a declarat președintele SUA.

”Dacă un oraș sau un stat refuză să ia măsurile necesare pentru a proteja viața și proprietatea rezidenților, atunci voi trimite armata și voi rezolva rapid problema în locul lor”, a mai adăugat președintele.

Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, l-a acuzat pe președinte că folosește poliția și Garda Națională pentru a forța protestatarii adunați în Lafayette Park să se retragă, astfel încât el să poată ajunge la Biserica Președinților.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un ofițer de poliție l-a imobilizat cu genunchiul pe gât timp de aproximativ nouă minute. Floyd fusese arestat după ce ar fi încercat să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari într-un magazin.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.