Programul RABLA a fost bine primit în România de-a lungul timpului, însă și alte țări au variante proprii de înnoire a parcului auto.

În Lituania, un program similar cu programul RABLA debutează cu sprijinul Guvernului. Astfel, autoritățile au alocat 10 milioane de euro pentru persoanele care vor să renunțe la mașinile vechi și poluante, dar care se orientează către un vehicul verde.

Este vorba de trotinete și biciclete, pe care lituanienii le pot cumpăra cu ajutorul unui voucher de până la 1.000 de euro oferit de Guvern.

Un lituanian care merge cu mașina veche la RABLA și are de gând să își cumpere o trotinetă electrică va primi 400 de euro pentru a face asta. Desigur, suma crește dacă e vorba de o bicicletă electrică, astfel că tichetul va avea o valoare de 700 de euro. În cazul mopedelor și motocicletelor, voucher-ul ajunge chiar și la 1.000 de euro.

Pentru cei care nu sunt neapărat pasionați de mersul pe două roți, există și varianta unor subvenții la abonamentele pentru transportul în comun. Multe persoane se arată deja interesate de acest sistem, arată stiri.tvr.ro.

Există scheme de ajutor și pentru cei care își cumpără mașini noi, fie ele electrice sau produse în ultimii 5 ani. Pentru o mașină electrică, Guvernul dă 4.000 de euro, iar pentru una produsă în ultimii 5 ani, oferă 2.000 de euro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.