Într-o mișcare destul de interesantă, presa de stat din Coreea de Nord admite că liderul suprem al țării, Kim Jong Un, nu poate călători în timp.

Ziarul oficial de stat din Coreea de Nord a publicat un material prin care neagă faptul că liderii statului au capacitatea magică de a curba spațiul și timpul. Astfel, este trasă pe linie moartă o tradiție întinsă pe câteva decenii, folosită pentru a-i idoliza atât pe actualul lider, cât și pe fostul șef de stat, Kim Jong Il.

Regimul de la Phenian face astfel o mișcare pentru a se distanța de miturile legate de liderii statului. Astfel, ziarul Rodong Sinmun neagă faptul că familia Kim este capabilă de ”chukjibeop”, aceasta e o metodă prin care spațiul și timpul pot fi curbate, astfel încât să poți călători pe distanțe mari într-un timp foarte scurt.

Chukjibeop este unul dintre miturile folosite pentru a transforma liderii statului în zeități. Acum, însă, ziarul titrează că ”în termeni realiști, o persoană nu poate să dispară și să reapară brusc curbând spațiul.”

Un oficial din Coreea de Sud declară că trendul actual, de demistificare, este important de notat. ”Pare că statul mizează mai mult pe patrotism și pe dragostea de popor decât pe mistificarea liderilor”, conform telegraph.co.uk.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.