După ce s-a zvonit că liderul nord-coreean ar fi murit, Kim Jong Un a ținut să transmită un prim mesaj după revenirea în public.

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut speculații cu privire la faptul că liderul Coreei de Nord ar fi murit după o operație eșuată pe cord. Totuși, ceva zile mai târziu, acesta a apărut în public și părea că nimic nu i s-ar fi întâmplat.

Acum, Kim Jong Un i-a transmis un mesaj verbal președintelui Chinei, Xi Jinping, prin care îl felicită pentru succesul înregistrat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

”În mesajul său, Kim Jong Un a transmis salutări calde lui Xi Jinping și l-a felicitat, apreciind că acesta e aproape de a declara vitorie în războiul în fața epidemiei fără precedent, dar și faptul că acesta controlează strategic și tactic situația, în timp ce călăuzește Partidul și poporul chinez”, conform Agenției de Presă de Stat din Coreea de Nord.

Conform Phenianului, nu există cazuri de coronavirus în Coreea de Nord, însă statul a luat măsuri drastice pentru a ține virusul departe. Țara și-a închis granițele încă din ianuarie și a pus populația sub carantină strictă.

Retail jobs

Kim Jong Un, suspectat mort, ”bine sănătos” de fapt

Zvonurile despre moartea lui Kim Jong Un au apărut după ce acesta a lipsit de la aniversarea zilei de naștere a bunicului său. Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Nepotul nu a lipsit de la această celebrare, din data de 15 aprilie, în niciun an de când a preluat puterea în 2011.

Presa de stat nu a dat niciun detaliu despre starea lui Kim Jong Un în ultima vreme, însă alte publicații externe au spus că acesta ar fi în recuperare după o operație pe cord

Chung-in Moon, consilier pe politică externă pentru președintele sud-coreean, Moon Jae-in, spune că ”poziția guvernului nostru e fermă. Kim Jong Un e bine sănătos.” Consilierul spune că liderul nord-coreean e în regiunea Wonsan încă din 13 aprilie și susține că nu au fost detectate mișcări suspecte în țară.

Citeste si:
Corina Caciuc a născut! Ce mesaj i-a transmis Anamaria Prodan lui...
Corina Caciuc a născut! Ce...

Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.