Un bărbat a fost condamnat la moarte în cadrul unui proces ce s-a desfășurat prin intermediul platformei Zoon.

Procesul s-a desfășurat online, în Nigeria, din cauza pandemiei de coronavirus. Judecătorul din Lagos, Mojisola Dada, l-a condamnat pe Olalekan Hameed la moarte prin spânzurare. Acesta se face vinovat de uciderea mamei angajatorului său.

Procesul desfășurat prin platforma Zoom a durat aproape trei ore și a avut ca participanți virtuali atât pe judecător, cât și pe inculpat, dar și pe avocați și procuror.

Cu toții au luat parte la acest proces din diverse locații, ca parte a eforturilor de a preveni răspândirea Covid-19.

Judecătorul se afla la Curtea Supremă din Ikeja, Hameed se afla la închisoarea de maximă securitate Kirikiri, în vreme ce avocații și procurorul s-au alăturat videoconferinței din alte locuri, arată bbc.com.

Hameed a pledat nevinovat în cazul uciderii lui Jolasun Okunsanya, o femeie în vârstă de 76 de ani. Încă nu este clar dacă acesta va face apel în cazul sentinței primite.

Pedeapsa cu moartea nu este folosită foarte des în Nigeria, cu toate că unele tribunale continuă să dea astfel de decizii. Conform Amnesty International, 2.000 de deținuți așteaptă ca pedeapsa capitală să le fie aplicată. Ultimele trei execuții au avut loc în 2016.

Cei de la Human Rights Watch spun că ”pedeapsa ireversibilă este arhaică, foarte crudă și inumană, ar trebui abolită.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.