Pandemia și carantina nu îi țin pe toți acasă, astfel că o grupare de hoți a reușit să fure 97 de mașini de la un dealer auto.

Măsurile stricte de carantină impuse în Noua Zeelandă par să fi fost raiul unor hoți de mașini.

Aceștia au dat lovitura la compania de închirieri de mașini Jucy, din Auckland, iar tot ce au trebuit să facă a fost să taie gardul pentru a intra, să deschidă porțile și să conducă mașinile de acolo.

Tentația a fost una destul de mare, astfel că hoții nu s-au limitat la o singură lovitură. S-au întors și a doua oară, și a treia și tot așa. În total, au reușit să scoată din curtea dealerului auto nu mai puțin de 97 de automobile.

”Nu ne-a venit să credem că, în momente în care toți încercăm să avem grijă unii de alții, cineva se va gândi și va pune în acționare un astfel de jaf”, spune Tom Ruddenklau, șeful biroului de închiriere, conform bbc.com.

Cei de la Jucy nici măcar nu au remarcat că au fost prădați, astfel că au aflat de la poliție de întâmplare. ”Am remarcat că ceva nu e în regulă”, spune inspectorul de poliție Matt Srhoj, care adaugă că ”mașinile au cauzat suspiciuni datorită modului în care erau conduse, iar unele patrule de poliție le-au urmărit.”

Retail jobs

Polițiștii au dat de mai multe mașini de la Jucy, astfel că au înțeles că au fost furate și au alertat compania.

Carantina care a ajutat la acest jaf de proporții a fost și cea care a adus rezolvarea. Poliția spune că a fost mult mai ușor să descopere automobilele. Până acum, autoritățile au recuperat 85 de mașini furate, iar 29 de oameni au fost deja arestați.

Deși unii dintre făptuitori au legături cu bandele locale, poliția spune că efortul nu pare să fi fost unul foarte bine coordonat.

Inspectorul Shroj e încrezător că echipa sa va recupera toate mașinile: ”am găsit deja 85, așa că nu văd de ce nu le-am recupera și pe ultimele 12.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.