Sute de oameni au stat la coadă, în afara magazinelor cu băuturi alcoolice din New Delhi, după ce capitala indiană a relaxat restricțiile, după 40 de zile în care oamenii au stat în izolare la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus.

Restricțiile la nivel național, printre cele mai stricte din lume, au fost relaxate în anumite zone în care sunt mai puține infectări. Pentru celelalte zone, restricțiile rămân valabile până pe 17 mai.

Luni, mai multe mașini guvernamentale și mașini de poliție au făcut razii în traficul din New Delhi, pentru a se asigura că nu exită mai mult de doi ocupanți într-o mașină.

În jurul orei 9:30 de dimineață, o coadă de peste 500 de persoane s-a format în afara unui magazin de băuturi alcoolice din zona Kalyan Puri, înainte ca magazinul să fie închis, iar poliția a început să lovească mulțimea pentru a împrăștia oamenii, potrivit unui martor Reuters.

Înlăturarea restricțiilor ar putea crește numărul infectărilor din India, dar guvernul dorește ca activitatea economică să fie reluată, pentru că veniturile scad, iar milioane de oameni se luptă să trăiască din cauza lipsei de venituri.

Trebuie să ne pregătim să conviețuim cu coronavirusul, trebuie să ne obișnuim cu el”, a declarat premierul din New Delhi, Arvind Kejriwal.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.