Guvernele de peste tot din lume se luptă pentru a combate pandemia de coronavirus. Există însă anumite țări care rămân complet neatinse de COVID-19 și care încă nu au raportat niciun caz.

Un total de 15 țări și 11 teritorii locuite permanent, precum Samoa Americană și Insula Crăciunului din Australia, nu au avut până acum niciun caz confirmat de coronavirus.

O locație îndepărtată ajută la contabilizarea lipsei de cazuri pentru anumite locuri, inclusiv Insulele Comore, din largul estului Africii, și Tuvalu, în Pacific. Cu toate astea, cifrele raportate de alte țări nu ar trebui ignorate, având în vedere apropierea de țările afectate.

Țările fără niciun caz raportat de coronavirus:


  1. Comore

  2. Kiribati

  3. Lesotho

  4. Insulele Marshall

  5. Statele federative din Micronezia

  6. Nauru

  7. Palau

  8. Samoa

  9. Insulele Solomon

  10. Tajikistan

  11. Tonga

  12. Turkmenistan

  13. Tuvalu

  14. Vanuatu

  15. Coreea de Nord

Teritorii locuite permanent, fără cazuri confirmate:


  1. Insulele Pitcairn, Marea Britanie

  2. Sfânta Elena, Ascensiunea și Tristan da Cunha, Marea Britanie

  3. Samoa Americană, SUA

  4. Wallis și Futuna, Franța

  5. Svalbard, Norvegia

  6. Insula Crăciunului, Australia

  7. Insula Norfolk, Australia

  8. Insulele Cocos (Keeling), Australia

  9. Niue, Noua Zeelandă

  10. Tokelau, Noua Zeelandă

  11. Insulele Cook, Noua Zeelandă

Unele dintre aceste țări și teritorii au luat măsuri rapide și drastice pentru a opri orice potențială răspândire a virusului.

Tonga, de exemplu, și-a închis granițele pentru toate sosirile internaționale, a declarat stare de urgență și a instituit stare de asediu pe timp de noapte.

Tonga

Nici în Tadjikistan nu a fost raportat niciun caz de coronavirus, în ciuda împărțirii frontierei cu China.

Palau, parte a regiunii Micronezia din Oceanul Pacific de vest, nu a raportat nici ea cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Țara, formată din aproximativ 500 de insule, are o populație de aproximativ 17.900 de locuitori.

Palau

Vanuatu, națiunea Pacificului de Sud, nu a raportat cazuri oficiale, dar măsuri stricte sunt valabile în continuare. Călătoriile internaționale sunt interzise și sunt interzise adunările mari de oameni.

Citeste si:
Pneumolog din Grecia: ”Numărul cazurilor de COVID a depășit 50.000...
Expert în Sănătate: ”Numărul...

Vanuatu

Coreea de Nord insistă încă asupra faptului că nu a fost afectată de pandemia de COVID-19, cu toate că în Coreea de Sud au fost confirmate 10.694 de cazuri.

Turkmenistanul, care împărtășește o frontieră cu patru țări, inclusiv cu Iranul, a fost și el la fel de sfidător și nu a raportat niciun caz de infectare în rândul populației sale de 5,8 milioane de locuitori.

Într-o situație similară se află și Tadjikistanul, care are o populație de 9,1 milioane de locuitori și se află la frontieră cu China. Președintele autoritar Emomali Rahmon nu a raportat cazuri de îmbolnăvire.

Tadjikistan

În Africa, Lesoto este una dintre cele două țări fără cazuri - Comorele fiind cealaltă - dar granița sa cu Africa de Sud, în care au fost raportate mii de cazuri, scade probabilitatea ca țara să fi scăpat complet de virus.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.