Dr. Lorna M. Breen, directorul medical al departamentului de urgență dintr-un spital din Manhattan, New York, a murit în Charlottesville, Virginia, duminică. Cu câteva zile înainte, femeia de 48 de ani le-a povestit membrilor familiei o serie de scene traumatizante la care a fost martoră lucrând la spitalul din Manhattan. Breen a contractat recent COVID-19, dar s-a întors să lucreze la spital după doar o săptămână și jumătate de odihnă. Duminică, însă, ofițerii de la Departamentul de Poliție din Charlottesville au răspuns la un apel prin care se cerea asistență medicală după ce Breen a încercat să se sinucidă. A fost dusă de urgență la spital, dar mai târziu a murit din cauza rănilor pe care și le-a provocat.

În urmă cu câteva zile, femeia de 48 de ani a povestit membrilor familiei o serie de scene traumatizante la care a asistat lucrând în spitalul din Manhattan, inclusiv o scenă violentă în care mai mulți pacienți au murit în fața ei, înainte de a putea fi scoși din ambulanțe.

Breen a contractat recent COVID-19, dar s-a întors să lucreze după o săptămână și jumătate de odihnă. După ce spitalul a trimis-o acasă, ea s-a mutat la Charlottesville pentru a se recupera sub instrucțiunile tatălui ei, dr. Philip C. Breen.

Duminică, însă, ofițerii de la Departamentul de Poliție din Charlottesville au răspuns la un apel prin care cereau asistență medicală după ce Breen a încercat să-și ia viața.

„Victima a fost dusă la spitalul U.V.A. pentru tratament, dar a murit mai târziu din cauza rănilor pe care și le-a provocat”, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Tyler Hawn, citat de dailymail.co.uk

Cu doar câteva zile înainte, tatăl lui Breen a povestit cât de tulburată era de scenele devastatoare la care a fost martoră în timp ce lucra cu pacienții bolnavi de coronavirus: „A încercat să-și facă treaba, și asta a ucis-o. Ea a fost cu adevărat în prima linie”, a spus tatăl acesteia.

Tatăl îndurerat, în vârstă de 71 de ani, a declarat că Breen nu avea antecedente de boli mintale, dar în timpul ultimei lor conversații, a observat că fiica sa părea detașată și a început să suspecteze că ceva ar putea fi în neregulă: „Asigurați-vă că este văzută ca un erou, pentru că a fost”, a îndemnat acesta.

Dr. Angela Mills, șeful serviciilor medicale de urgență pentru mai multe campusuri din NewYork-Presbyterian, inclusiv spitalul Allen, a comunicat moartea tragică duminică seara, printr-un email.

Citeste si:
Roxana Dobre, marcată de pierderea tatălui său. Soția lui Florin...
Roxana Dobre, marcată de...

„O moarte ne prezintă multe întrebări la care s-ar putea să nu putem răspunde”, scrie aceasta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.