Li Xiting, cel mai bogat om din Singapore, s-a îmbogăţit cu 4.3 miliarde de dolari de la începutul anului. El a ajuns acum la o avere de 13.5 miliarde de dolari. Xiting este cofondatorul unei companii care produce dispozitive medicale, iar în ultimele luni piaţa echipamentelor medicale, în special cea a ventilatoarelor, a înflorit. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că în jur de 100 de ţări au făcut deja comenzi, inclusiv o comandă de 10.000 de ventilatoare în Italia.

Averea celui mai bogat om din Singapore a crescut cu aproximativ 1 miliard de dolari pe lună, anul acesta, din vânzarea ventilatoarelor către ţările care încearcă să combată pandemia de coronavirus.

Li Xiting, care este cofondatorul şi preşedintele companiei numite Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, şi-a mărit averea cu 4.3 miliarde de dolari anul acesta, iar preţul acţiunilor companiei a crescut cu aproape 50%. Xiting şi-a mărit astfel averea cu 47%, ajungând la un total de 13.5 miliarde de dolari. Se estimează că averea lui creşte, în medie, cu aproximativ 37.7 milioane de dolari la fiecare 24 de ore.

Cererea de ventilatoare a explodat întrucât aceste aparate medicale nu sunt de ajuns pentru a face faţă numărului de bolnavi de Covid-19. Ventilatoarele, dispozitive medicale care ajută pacienții să respire, sunt esențiale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, ai căror plămâni sunt asaltați de boala respiratorie.

Spre deosebire de măşti, care pot fi produse mai uşor, iar piaţa lor este mare, ventilatoarele necesită o tehnologie mai avansată şi specializată, astfel că piaţa acestora este una mică.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Comenzile pentru produsele noastre au crescut brusc în luna martie. Am primit comenzi din 100 de țări penru dispozitivele nostre medicale pentru lupta împotriva epidemiei."

Purtătorul de cuvânt a declarat că a primit o comandă pentru aproximativ 10.000 de ventilatoare din Italia, deși prețul exact al unui ventilator nu a fost clarificat, notează businessinsider.com

Li nu este singurul miliardar care se descurcă bine in pandemie. Averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a crescut substanțial pe măsură ce vânzările Amazon au crescut.

Marii miliardari ai lumii s-au îmbogățit și mai mult în vremea pandemiei

Între 1 ianuarie și 10 aprilie, 34 dintre bogații Americii au avut creșteri ale averilor de zeci de milioane de dolari.

Citeste si:
Cristina Cioran a rămas o mamă singură. Cine o ajută cu creșterea...
Cristina Cioran a rămas o...

Opt dintre aceștia, între care Jeff Bezos, Eric Yuan (fondatorul Zoom) și Elon Musk, au devenit mai bogați cu câte un miliard de dolari.

Musk are 18,% dintre acțiunile Tesla, acțiuni care au crescut cu peste 73% de la începutul anului, deoarece investitorii se uită dincolo de efectele imediate ale crizei.

Bezos are 15,1% din acțiunile Amazon, iar acestea au crescut cu aproape 31% anul acesta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.