Președintele american Donald Trump a anunțat că va suspenda accesul imigranților în SUA, pentru o perioadă de 60 de zile. Acest lucru se va aplica cererilor de rezidență permanentă (green card), dar nu și vizelor temporare de muncă.

Voi decreta o suspendare temporară a imigrației în Statele Unite. Această pauză va fi valabilă pentru o perioadă de 60 de zile”, a spus Donald Trump, adăugând că o eventuală prelungire va fi luată în considerare la sfârșitul perioadei, în funcție de condițiile economice.

Trump consideră că, în acest fel, locurile de muncă ale americanilor vor fi protejate.

Suspendând accesul imigranților, suntem siguri că americanii sunt primii care vor avea acces la joburi, odată ce economia repornește. Ar fi nedrept ca americanii rămași fără locuri de muncă să fie înlocuiți cu imigranți veniți din afara țării”, a declarat președintele Statelor Unite într-o conferință de presă susținută marți, potrivit Mediafax.

Luni seară, Trump a anunțat pe Twitter, fără prea multe detalii, că va suspenda imigrația: „În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca și a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noștri Cetățeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigrației în Statele Unite”, a scris președintele SUA.

Citeste mai mult: adev.ro/q96bz7

Decretul ar putea fi semnat miercuri, a mai spus Donald Trump.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.