De Paște, nici românii din Trieste, Italia, nu s-au putut abține din a ieși din case. Aceștia s-au ascuns într-o biserică împreună cu doi preoți pentru a sărbători Învierea Domnului.

Poliția locală a primit, în dimineața zilei de duminică, 19 aprilie, semnalări legate de prezența mai multor cetățeni străini în preajma bisericii românești situată în via dell’Istria.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că în afara bisericii nu era nicio persoană, iar ușa lăcașului de cult era încuiată. Din interior se auzeau cântece religioase, așa că au insistat la ușa bisericii.

Preotul Parohiei Învierea Domnului a ieșit apoi la ușă și le-a explicat forțelor de ordine că înăuntru se aflau 28 de cetățeni români, care sărbătoreau Paștele Ortodox.

Toate persoanele din interiorul bisericii purtau măști și mănuși, iar unii dintre ei țineau lumânări în mâini și fredonau cântece religioase în limba română.

Polițiștii au așteptat ca slujba să se terimne, apoi a interogat pe rând toți participanții și i-a amendat pe cei care au declarat că au mers la biserică pentru ca preotul să le binecuvânteze ouăle de Paște sau să participe la slujbă.

Și preoții, doi la număr, au fost sancționați pentru nerespectarea decretului de lege, ce prevede suspendarea evenimentelor religioase din această perioadă, potrivit rotalianul.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.