Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că pandemia de coronavirus va provoca moartea a cel putin 300.000 de oameni din Africa, iar aproximativ 30 de milioane vor ajunge să trăiască în sărăcie.

Încă de la începutul săptămânii trecute a fost înregistrată o creştere a cazurilor de coronavirus în Africa, fiind confirmate aproape 1.000 de decese şi 19.000 de cazuri de îmbolnăvire, o rată mai scăzută decât în unele zone ale Europei sau în Statele Unite.

Comisia Naţiunilor Unite pentru Africa, cea care a avertizat că ar purea muri 300.000 de persoane, a cerut crearea unui fond de siguranţă de 100 de miliarde de dolari, inclusiv întreruperea plăţii datoriilor externe.

Potrivit OMS, virusul se răspândește din capitalele africane, iar pe continent nu există ventilatoare pentru a face faţă pandemiei. Peste o treime din populaţia Africii nu are acces la surse de apă de calitate adecvată şi aproape 60% din populaţia urbană trăieşte în cartiere supraaglomerate, condiţii în care virusul s-ar putea propaga.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.