Sala de concert pregătită pentru concursul Eurovision 2020, la Rotterdam, va găzdui, începând de vineri, zeci de pacienţi bolnavi de Covid-19 cu scopul de a ajuta spitalele olandeze.

Ahoy Arena, sala pregătită pentru concursul muzical european care trebuia să se desfășoare în luna mai, a fost transformată într-un spital cu 88 de paturi. Aceasta are o capacitate care s-ar putea extinde la mai multe sute în funcţie de nevoi.

Unul dintre spațiile de care dispune sala este rezervat bolnavilor care suferă din cauza virusului şi care necesită îngrijiri, dar nu trebuie să fie internaţi în spital. Decizia de a transforma Ahoy Arena a fost luată de autorităţile din regiune după anularea Eurovision din cauza pandemiei.

”Eram în timpul pregătirilor pentru concursul Eurovision. A fost nevoie să ne adaptăm rapid în faţa crizei sanitare”, explică directorul autorităţilor de siguranţă din regiunea Rotterdam, Arjen Littooij.

Potrivit bilanțului transmis de către autorități, în Regatul Ţărilor de Jos au fost înregistrate 27.419 de cazuri de contaminare cu Covid-19, dintre care 2.945 sunt decese.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.