Ryan Padgett, un medic la Urgență de la Centrul Medical EvergreenHealth din Seattle, Los Angeles, diagnosticat cu COVID-19, a fost salvat cu un tratament experimental.

După ce a fost diagnosticat cu virusul COVID-19, starea de sănătate a lui Padgett s-a deteriorat rapid. Avea simptomele specifice: febră, tuse seacă și deficiențe respiratorii, așa că a fost internat chiar la spitalul unde lucra și a fost conectat la un ventilator.

După 5 zile, plămânii și rinichii lui începeau să cedeze, iar inima sa era în pericol. Atunci, medicii și-au dat seama că mai are doar o zi sau două de trăit.

Să mă îngrijorez pentru mine, bărbat sănătos la 44 de ani, nici nu mi-a trecut prin minte”, a declarat Ryan Padgett într-un interviu, citat de latimes.com.

Pe data de 12 martie, la doar două luni distanță de data nunții sale, Padget a devenit unul dintre pacienții cu coronavirus.

Faptul că acum este în viață li se datorează doctorilor care au încercat pe el un tratament experimental împotriva COVID-19, produs în China.

Lecțiile dobândite din experiența sa dramatică ar putea ajuta doctorii de peste tot din lume să trateze pacienții depistați cu COVID-19, care se află într-o stare gravă.

A fost o salvare ca în filme, care nu se întâmplă prea des în lumea reală. Am fost norocos să am medici care să nu se dea bătuți și care să meargă pe un tărâm experimental pentru a încerca să-mi salveze viața”, a mai spus Padgett.

Odată ce colegii săi de la Centrul Medical EvergreenHealth au realizat că au rămas fără alte opțiuni pentru a-i salva viața, aceștia au apelat la Centrul Medical Swedish, unul dintre cele două spitale din Seattle care au o mașinărie cunoscută sub denumirea de ECMO (oxigenarea extracorporală a membranelor), care inlocuiește funcțiile inimii și ale plămânilor.

Chiar și după internarea lui Padgett la Centrul Medical Swedish, medicii de acolo trebuiau să își dea seama de ce este atât de bolnav.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Sitstemul imunitar al lui Padget lupta împotriva sa

Având în vedere nivelul exagerat de inflamații din organismul său și bazându-se pe rapoartele scrise de fizicieni chinezi și italieni, care au tratat cele mai grave forme ale virusului COVID-19, doctorii au ajuns la concluzia că nu virusul în sine îl omoară pe Padgett, ci propriul său sistem imunitar.

Acesta a scăpat de sub control și a început să se auto-atace - un sindrom cunoscut sub numele de „furtună de citokine”.

Sistemul imunitar folosește în mod normal proteine numite citokine, care se manifestă ca niște arme ce luptă cu boala. Din motive necunoscute, în unele cazuri ale pacienților infectați cu coronavirus, sistemul imunitar nu acționează atât de repede precum ar trebui, apoi inundă organismul cu citokine, care distrug vasele de sânge și umplu plămânii cu lichid.

Citeste si:
Tratamentul anginei pectorale: opțiuni medicamentoase și proceduri
Tratamentul anginei...

Doctorii i-au administrat un medicament denumit Actemra, care a fost inițial creat pentru a trata artrita reumatoidă. În 2017 Actemra a fost aprobat pentru a ajuta la tratarea furtunilor de citrokine a pacienților bolnavi de cancer.

Misiunea nostră era să calmăm furtuna”, a spus doctorul Samuel Youssef, chirurg cardiolog. „Dr. Padgett era pregătit să înfrunte virusul” odată ce sistemul său imunitar a fost readus la normal.

După patru zile în care i-a fost administrat tratamentul cu imunosupresoare, suplimentat de doze mari de vitamina C și alte tratamente, nivelul oxigenului din sângele lui Padgett a crescut semnificativ.

În data de 23 martie, medicii au putut să îl deconecteze de la aparatele care îl țineau în viață.

Încet, dar sigur, Padgett începea să iși revină din coma indusă și a putut să își contacteze familia.

Citeste si:
Dan Negru, salvat de soția sa în vacanța din India. Prin ce...
Dan Negru, salvat de soția sa...

Este aproape incredibil să supravieșuiești unei situații în care ești foarte aproape de moarte și nu îți poți vedea sau avea aproape cele mai dragi persoane din viața ta. Uneori, izolarea a fost destul de devastatoare”, a spus Padgett.

Medicul și-a revenit complet, iar pe 5 aprilie a fost externat din spital.

Acum plănuiește o ceremonie restrânsă, pentru a se căsători cu logodnica sa, Connie Kinsley.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.