China face un pas important împotriva consumului de carne de câine, care ar putea fi interzis în viitorul apropiat.

Guvernul chinez ia măsuri împotriva consumului uman de carne de câine. Ministerul Agriculturii a publicat un document care va interzice această practică.

Autoritățile chineze vorbesc despre ”progresul civilizației umane”, dar și despre temerile cu privire la binele animalelor sau prevenția transmiterii de boli de la animale la oameni.

Ministerul a adăugat câinii pe o listă de animale interzise spre a fi crescute pentru carne.

Ministerul Agriculturii a numit câinii ”animale speciale de companie”, subliniind că acestea nu sunt recunoscute internațional ca animale de carne.

Măsura vine după ce orașul Shenzhen a devenit primul din China continentală care interzice consumul de carne de câine sau de pisică.

Paul Littlefair, de la Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale, spune că ”semnalul care vine de la minister este primul de acest fel ce arată că un câine nu este un animal crescut pentru carne. Astfel, guvernele locale vor urma parcursul trasat deja de Shenzhen”, arată theguardian.com.

Deși nu este interzis în mod specific consumul de carne de câine, noul proiect ar putea reprezenta o schimbare majoră pentru drepturile animalelor în China.

Estimările arată că între 10 și 20 de milioane de câini sunt uciși anual în China, pentru carne. Alte 4 milioane de pisici ar avea aceeași soartă. Majoritatea acestor animale sunt furate și nu crescute în locuri special destinate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.