David Clark, ministrul Sănătății din Noua Zeelandă, nu pare să pună prea mult preț pe carantină, astfel că a fost surprins la plajă, alături de familie.

Clark a făcut un drum de 20 de kilometri alături de familie, pentru a petrece ceva timp la plajă, cu toate că era conștient că ceea ce face ”este o încălcare clară a principiilor carantinei.”

Acesta și-a înaintat demisia premierului Jacina Arden, dar pe fondul crizei actuale, demisia i-a fost refuzată.

Noua Zeelandă se află în carantină de nivel 4, cea mai strictă, încă din 25 martie. În primul weekend după declararea acestei carantine, Clark a călătorit cu familia către plaja Doctor's Point.

Ministrul Sănătății a recunoscut față de prim-ministru acest drum, după ce a mai fost criticat o dată pentru încălarea regulilor.

În urmă cu o săptămână, acesta a mers către un traseu pentru biciclete dintr-o zonă muntoasă. Cum s-a dat de gol? A mers cu propria furgonetă, care are o imagine cu el însuși pe laterală.

”Oamenii pot să iasă afară și să ia aer curat, sau să conducă pe distanțe scurte, dacă e nevoie, dar am rugat populația să evite activitățile cu risc sporit de accidentări”, a declarat prim-ministrul cu privire la mica excursie a ministrului.

”Într-un moment în care le cerem oamenilor să facă sacrificii istorice, mi-am dezamăgit echipa. Am fost un idiot și pot înțelege de ce oamenii vor fi supărați pe mine”, a declarat Clark, citat de bbc.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.