Japonia urmează să declare stare de urgență din cauza coronavirusului, iar pe cei care încalcă regulile îi așteaptă o pedeapsă inedită.

Shinzo Abe, premierul Japoniei, urmează să declare în cursul zilei de luni stare de urgență în țară, iar măsurile ar urma să intre în vigoare de miercuri.

Presiunea este tot mai mare pe guvern să ia o decizie, după ce numărul infecțiilor a continuat să crească în ritm accelerat, mai ales în Tokio.

Yuriko Koike, guvernatorul din Tokio, a tras alarma cu privire la numărul mare de infecții intracomunitare din capitală. Aceasta spune că dorește instaurarea stării de urgență, pentru ca cetățenii să fie convinși să urmeze măsurile mai stricte de distanțare socială, conform france24.com.

Lista rușinii pentru starea de urgență

Starea de urgență le va permite guvernatorilor din regiunile grav afectate să îi îndemne pe oameni să stea acasă și să își închidă afacerile, acolo unde este cazul.

Totuși, în majoritatea cazurilor, nu există penalizări de natură penală sau pecuniară pentru cei care nu respectă regulile. Totuși, autoritățile se bazează pe presiunea de grup, dar și pe eventuale liste ale rușinii, unde vor fi publicate numele celor care se abat de la reguli.

Peste 3.500 de oameni au fost testați pozitiv în Japonia, iar țara înregistrează și 85 de decese.

Kenji Shibuya, director al Institutului de Sănătate Publică, de la King's College, Londra, e de părere că restricțiile vin prea târziu, în contextul exploziei de cazuri în Tokio: ”starea de urgență trebuia declarată pe 1 aprilie, cel târziu”, spune acesta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.