Situația cauzată de coronvirus în Ecuador este una destul de tragică, astfel că decedații sunt înmormântați în sicrie de carton.

Guayaquil, cel mai mare oraș din Ecuador, este și cel mai grav afectat de criza de coronavirus. Morgile au fost copleșite rapid, iar trupurile decedaților au ajuns să fie lăsate chiar și pe stradă.

Autoritățile însărcinate cu sarcina de a aduna cadavrele au raportat că au strâns chiar și 100 de trupuri într-o singură zi. Unele familii au stat alături de decedați chiar și patru zile, așteptând autoritățile.

Sicrie de carton pentru decedați

Acum, președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a spus că peste 3.500 de oameni ar putea muri în Guayas, în următoarele săptămâni. Primarul orașului a anunțat că va oferi 2.000 de sicrie de carton, ”pentru o înmormântare decentă a celor care mor în această criză medicală”, relatează theguardian.com.

Vicepreședintele Ecuadorului, Otto Sonnenholzner, și-a cerut scuze public pentru imaginile apărute din Guayaquil, co cadavre lăsate pe străzi.

”Vă dau cuvântul meu că facem tot ce este în puterile noastre pentru a salva un număr cât mai mare de vieți. Criza nu este despre stânga sau dreapta, bogați sau săraci. Virusul nu ține cont de religie, de rasă sau de statutul social. Tot ce urmărește este să se împrăștie”, a spus vicepreședintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.