Social5 Aprilie 202014:00de George Stanciu

Lectura de un minut

Iulian Bulai, deputat USR, atrage atenția asupra unei situații destul de bizare, care îi împiedică pe oameni să-și ia rudele acasă, pentru înmormântare.

Deputatul USR atrate atenția că există morgi în țară care funcționează după un ”program obișnuit de lucru.”

Astfel, morgile cu pricina nu au program începând de sâmbătă după-amiaza și până luni, cu toate că în cazul decedaților de coronavirus, trupurile acestora ar trebui preluate imediat.

Situația este cu atât mai problematică la Suceava, unde, deși spitalul județean a ajuns un focar de infecție, morga nu este deschisă duminica.

”Daca vrei să ridici un cadavru, trebuie să aștepți până luni dimineață. Ordonanța militară stipulează înmormântarea în cel mai scurt timp a persoanelor care mor în perioada stării de urgență. Aceste acte normative nu sunt puse în aplicare în cel mai mare focar de infecție covid-19 din țară: Suceava. Din cauza birocrației,” spune deputatul într-un mesaj pe Facebook.

Citeste si:
USR: PNL folosește starea de alertă ca să-și instaleze membri în...
USR: „PNL preia năravurile de...

Acesta îndeamnă autoritățile să ia măsuri pentru a rezolva această situație: ”Detașați oameni la morgă dacă e nevoie.”

Dricurile stau la coadă la morga spitalului din Suceava

La morgă este întotdeauna o coadă de dricuri care așteaptă să preia trupurile celor morți.

Numărul de decese a crescut alarmant de rapid la Suceava, pe fondul problemelor din spital. Virusul agresiv, numărul foarte mare de bolnavi apăruți ca peste noapte, lipsa medicamentelor dar și contaminarea cadrelor medicale au dus la situația de acum.

Citeste si:
Cum vei circula cu transportul în comun după data de 15 mai
Cum vei circula cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.