Social 1 Aprilie 2020 18:07

Situația de la Suceava rămâne, în continuare, dramatică, iar acum dricurile au ajuns să ofere o imagine sumbră a realității.

Situația de la Spitalul Județean din Suceava este, în continuare, critică.

Surse din interiorul spitalului susțin că ieri, 31 martie, ar fi decedat cel puțin 18 persoane din cauza coronavirusului. La morgă este întotdeauna o coadă de dricuri care așteaptă să preia trupurile celor morți.

Numărul de decese a crescut alarmant de rapid la Suceava, pe fondul problemelor din spital. Virusul agresiv, numărul foarte mare de bolnavi apăruți ca peste noapte, lipsa medicamentelor dar și contaminarea cadrelor medicale au dus la situația de acum.

Sursele vorbesc nu doar despre cei 18 decedați în cursul zilei de ieri, ci și despre alți 32 de pacienți care ar fi fost internați în aceeași zi, pe secția de Boli Infecțioase.

Secția este grav afectată de coronavirus, după ce toți medicii care lucrau aici au fost diagnosticați pozitiv cu Covid-19.

Pacienții sunt acum tratați de medici de alte specialități. Aceștia primesc indicații prin telefon, de la medicul infecționist Monica Terteliu, șefa secției de Boli Infecțioase, aflată sub tratament la domiciliu, relatează obiectivdesuceava.ro.

Din păcate, spitalul se confruntă și cu lipsa de Plaquenil, un medicament aflat în schema de tratament anti-coronavirus. Farmacia spitalului nu mai are de câteva zile acest medicament.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.