Președintele Klaus Iohannis s-a adresat românilor care nu respectă Ordonanța Militară, care impune anumite restricții de circulație, spunând că „legea se aplică, nu se discută”, iar cei ce nu se conformează, vor fi amendați.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea. Pentru a proteja sănătatea populaţiei din România şi pentru a înlesni munca medicilor şi a personalului medical. Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi că această situaţie de stare de urgenţă e una foarte serioasă şi cu atât mai mult trebuie cu toţii să respectăm legislaţia, ordinile în vigoare.

Un aspect foarte special îl reprezintă siguranţa şi ordinea publică. Asta a fost tema discuţiei pe care tocmai am încheiat-o. Am pus un accent clar şi ferm pe impunerea legii. E absolut necesar ca toată lumea să respecte legislaţia în această perioadă. Asta spre protecţia voastră a fiecăruia. Majoritatea românilor au înţeles aceste lucruri însă ce se întâmplă cu cei care nu vor să înţeleagă? Aceştia vor fi amendaţi. Legea se aplică, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.

S-au făcut peste 870.000 de acţiuni de controale. Felul în care se respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare şi aşa mai departe. De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi. În acest sens vă spun. Legea este clară, e pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor. Repet ce am spus în fiecare apariţie a mea. Respectaţi normele de conduită impuse de autorităţi. Vă doresc multă sănătate”, a transmis președintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.