Agricultorii italieni se plâng de lipsa forței de muncă și speră ca românii să se întoarcă rapid, după ce aceștia au revenit acasă.

O bună parte dintre lucrătorii sezonieri ce desfășoară activități în Italia sunt din România. Aproximativ 30% dintre acești muncitori sunt români, iar acum, o bună parte dintre ei au revenit în România, din cauza fricii de coronavirus.

Asta i-a pus pe agricultorii italieni în mari dificultăți, iar acum, aceștia fac un apel disperat către români. Nevoia de forță de muncă este imensă și urgentă, astfel că e nevoie de lucrători români în peninsulă.

Ministrul Italian al agriculturii va avea o întâlnire cu ambasadorul României la Roma, astfel încât să fie găsită o variantă pentru întoarcerea românilor în Italia.

Cu toate că pandemia a blocat multe sectoare de activitate, anumite industrii trebuie să rămână funcționale, iar agricultura este una dintre acestea. Tocmai de aceea, Comisia Europeană și-a dat acordul pentru crearea unor culoare de circulație pentru muncitorii din acest domeniu, sau din cel medical, arată mediafax.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.