Un primar din Italia este de părere că apa din localitate îi protejează pe oameni în fața infecției cu coronavirus.

Orașul Montaldo, Torinese, aflat în regiunea Piemonte, din nordul Italiei, pare să fie ferit de pandemia de coronavirus. În paralel, restul țării își plânge miile de morți.

Legenda din Montaldo, pe care se bazează afirmațiile primarului, vorbește despre apa miraculoasă ce ar fi vindecat de pneumonie armata lui Napoleon, și care astăzi protejează comunitatea.

În iunie 1800, înaintea bătăliei de la Marengo, Napoleon Bonaparte și armata sa au campat aici și s-au ajutat de apa din localitate. Acum, fântâna din Montaldo Torinese, oraș cu 720 de locuitori, e considerată drept o mândrie locală.

"Legenda spune că generalii lui Napoleon sufereau de pneumonie. Datorită aerului curat şi impecabil din zona de ţară, dar și datorită apei de la fântâna din oraș, s-au vindecat. În acea perioadă, probabil apa chiar i-a ajutat. Acum, însă, fântâna e închisă iar apa e folosită doar la irigaţii. Nu poţi să o bei", a afirmat Sergio Gaiotti, primarul satului.

În mare, populația orașului este una vârstnică, deși există și câteva familii mai tinere, care fac naveta între oraș și Torino, unde lucrează.

”Aici nu există industrie, majoritatea oamenilor sunt artizani. Am pus afişe de la început cu măsuri de precauţie, să se spele pe mâini des şi să evite contactul. Suntem prima comunitate din zonă care a distribuit măşti medicinale tuturor familiilor, acum le aducem măşti noi, să le înlocuim”, a declarat primarul, conform mediafax.ro.

Acesta e de părere că stilul de viață sănătos și aerul curat ajută oamenii orașului să treacă peste această pandemie fără îmbolnăviri.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.