Vladimir Putin are cale libera catre un nou mandat de presedinte al Rusiei, dupa modificarea Constitutiei in favoarea sa.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este cu un pas mai aproape de a beneficia de un nou mandat.

Camera inferioara a Parlamentului a aprobat o serie de amendamente la Constitutia Rusiei, iar una dintre prevederile adoptate ii permite lui Vladimir Putin sa candideze pentru inca un mandat de presedinte.

Pana in prezent, Constitutia il limita pe presedinte la cel mult doua mandate consecutive. Astfel, Vladimir Putin ar fi trebuit sa renunte la fotoliu peste patru ani.

Putin, lider al Rusiei de 20 de ani

Intre 2000 si 2008, Vladimir Putin a fost presedintele Rusiei, avand doua mandate consecutive. Ulterior, Constitutia a fost modificata astfel incat presedintele sa aiba un mandat de 6 ani.

Putin a redevenit presedintele Rusiei in 2012, dupa ce a fost premier timp de 4 ani, cat timp Medvedev a preluat puterea.

Vladimir Putin a fost reales presedinte in 2018, iar mandatul sau se va incheia in 2024. Atunci, Vladimir Putin va avea 71 de ani. Cu toate acestea, pare ca acesta e pregatit pentru inca 6 ani la carma Rusiei.

Viaceslav Volodin, presedintele Dumei de Stat, a transmis ca 383 de deputati au fost in favoarea modificarilor, in timp ce 43 s-au abtinut de la vot. Niciun parlamentar nu a votat impotriva.

Legea va fi promulgata de Vladimir Putin. E foarte probabil ca acesta sa astepte data de 18 martie pentru promulgare, cand este marcata anexarea Crimeei. De asemenea, presedintele a transmis ca amendamentele trebuie aprobate si printr-un referendum, care va avea loc la 22 aprilie, conform stiripesurse.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.