Cancelarul german, Angela Merkel, a facut o predictie sumbra cu privire la situatia coronavirusului in tara.

Merkel este de parere ca pana la 70% din populatia Germaniei ar putea avea de suferit din cauza epidemiei de coronavirus.

Aceasta mai spune ca, avand in vedere ca nu exista un antidot pentru virus, eforturile tuturor ar trebui concentrate pe masuri de prevenire, pentru a incetini raspandirea epidemiei.

”Cand virusul este liber, populatia nu are imunitate si nu exista un tratament, atunci 60-70% din populatie va fi infectata”, a declarat Angela Merkel in timpul unei conferinte de presa sustinuta la Berlin, conform hotnews.ro.

De asemenea, Merkel indeamna toate persoanele responsabile sa se concentreze pentru a preveni suprasolicitarea sistemului medical. ”Este vorba de castigarea de timp”, a spus cancelarul.

”Mesajul ar trebui sa fie acesta: Vom face ce este necesar atat ca tara, cat si impreuna cu Europa” a concluzionat Angela Merkel.

Germania se confrunta cu o epidemie de coronavirus mai avansata decat in Romania. Acestia au raportat pana acum 1.296 de cazuri si au fost inregistrate si doua decese din cauza virusului.

Romania are pana acum 31 de cazuri confirmate de coronavirus.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.