Numarul de infectii cu coronavirus in Romania a ajuns la 49, dupa ce miercuri au fost confirmate cele mai multe cazuri intr-o singura zi. Iata cronologia acestora si urmareste articolul pentru noi informatii legate de Covid-19.

Pana in data de 9 martie 2020, Romania a ajuns la 15 cazuri confirmate de cetateni care au fost infecatati cu coronavirus.

Dintre acesti 15 pacienti, 5 au fost deja testati in repetate randuri si declarati vindecati, astfel ca au fost si externati din spitale.

Alte 27 de persoane sunt aflate in carantina si se fac verificari cu privire la posibilitatea de infectie cu Covid-19.

In plus, alti 12.789 de oameni sunt in autoizolare la domiciliu si sunt monitorizati medical.

Cand a aparut coronavirus in Romania?

Pacientul 1: primul pacient depistat cu coronavirus in Romania a fost descoperit pe 26 februarie. Acesta esta un tanar de 25 de ani din Gorj. Respectivul fusese in preajma unui italian bolnav care a fost la noi in tara. Gorjeanul s-a vindecat de coronavirus in 29 februarie.

Pacientii 2 si 3: alte doua cazuri de Covid-19 au aparut in Romania doua zile mai tarziu, pe 28 februarie. Prima este o femeie de 38 de ani din Timisoara, iar celalalt este un maramuresean de 45 de ani. Amandoi venisera recent din Itallia.

Cazuri de coronavirus in luna martie

Urmatorii pacienti testati pozitiv pentru coronavirus au fost depistati dupa inceputul lunii martie.

Pacientul 4: Este vorba despre cazul din 3 martie, al unui barbat de 47 de ani, care a stat in avion langa femeia diagnosticata pe 28 februarie. Acesta a fost declarat vindecat in data de 5 martie.

Pacientul 5: in data de 4 martie, a fost descoperit pozitiv si un adolescent de 16 ani, nepot al barbatului descoperit cu o zi inainte.

Pacientul 6: aici e vorba despre un alt roman care a venit recent din Italia, chiar din Lombardia. Barbatul de 71 de ani a fost descoperit cu coronavirus pe 4 martie.

Pacientul 7: o colega de clasa a adolescentului de 16 ani a fost detectata cu coronavirus pe 5 martie, aparand temeri cu privire la raspandirea virusului in unitati de invatamant.

Pacientul 8: un alt barbat venit din Italia in Olt, care calatorise in acelasi autocar cu batranul de 71 de ani, descoperit cu coronavirus la Suceava.

Citeste si:
Oana Roman, infectată cu COVID-19. Care este starea sa în acest...
Oana Roman, infectată cu...

Pacientul 9: pe 6 martie, a fost descoperit si cazul unui barbat din Hunedoara, ce se intorsese recent de la Bergamo.

Pacientul 10: inca o adolescenta din Timisoara, colega de scoala cu cei doi tineri deja despitati pozitiv cu Covid-19. Aceasta a fost testata pe 7 martie.

Pacientul 11: aici este vorba despre o ala adolescenta, din Hunedoara, cu varsta de 16 ani. Tanara a calatorit in apropierea barbatului de 40 de ani, din Hunedoara.

Pacientul 12: odata cu cel de-al 12-lea caz de infectie cu coronavirus, apare primul caz in Bucuresti. Este situatia unui barbat de 49 de ani, reintors de la Roma pe 27 februarie.

Pacientul 13: un alt batran, de 72 de ani, din Galati, a fost diagnosticat pozitiv dupa ce s-a intors din Lombardia pe 29 februarie.

Pacientul 14: pe 8 martie, a fost depistat un nou caz in Bucuresti, al unei femei de 42 de ani. Aceasta face parte din cercul de apropiati ai pacientului 12.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Pacientul 15: tot pe 8 martie a fost confirmat cazul unei femei de 70 de ani din Mures, infectata cu coronavirus.

Pacientii 16 si 17: in data de 9 martie, au fost confirmate doua noi cazuri de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzau, dar si despre un barbat de 60 de ani din Bucuresti. Femeia venise din Italia si nu era in izolare, iar barbatul era deja internat cand a fost testat pozitiv.

Pacientii 18-25: opt noi pacienti au fost diagnosticati in Bucuresti cu coronavirus, in decursul zilei de marti. Trei sunt legate de cazul Gerota, 3 sunt calatori din Israel, Germania si Marea Britanie, iar unul este un contact al primului infectat din Bucuresti.

Pacientii 26-29: noile cazuri de infectare au fost depistate in decursul serii de marti. Este vorba despre un barbat de 57 de ani, aflat in carantina la Arad, o femeie de 47 de ani din Bucuresti, o femeie de 26 de ani din Hunedoara si un alt tanar, de 37 de ani, din Resita.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Odata cu acesti pacienti, se trece la scenariul 2, in care sunt infectate intre 26 si 100 de persoane.

Pacientul 30: este vorba despre o femeie in varsta de 43 de ani, care a intrat in contact cu pacientul internat la Spitalul Gerota.

Pacientul 31: noul bolnav de coronavirus este un barbat cu varsta de 42 de ani, din Iasi. Acesta se intorsese in tara din Venetia, pe 2 martie, iar pe 4 martie a inceput sa prezine simptome. Abia pe 10 martie acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase.

Pacientul 32: este al treilea pacient de la Iasi: Acesta a avut contact cu o persoana din Varsovia, depistata pozitiv cu coronavirus. Barbatul de 38 de ani era in autoizolare din data de 9 martie.

Pacientii 33-35: este vorba despre doi barbati din Bucuresti, unul fiind in contact cu pacientul de la Gerota. Infectata este si o femeie din Covasna.

Pacientii 36-38: un barbat, din Bucuresti, de 56 de ani, care a calatorit in Israel. Un barbat de 47 de ani care a calatorit la Stuttgart si o femeie de 54 de ani, contact direct al pacientului de la MAI, internat la spitalul Gerota.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Pacientul 39: e vorba despre un barbat din Constanta. Acesta sustine ca nu a calatorit si nu a intrat in contact cu persoane infectate. Astfel, ar putea fi primul caz de transmitere intracomunitara.

Pacientii 40-44: Cinci noi cazuri de imbolnavire au fost inregistrate miercuri seara.

Pacientul 45: este un barbat care s-a intors din Italia pe 10 martie si a intrat in carantina la Satu Mare. Acesta are varsta de 20 de ani.

Pacientii 46-47: cazurile unei femei de 63 de ani si al unui barbat de 48 de ani, ambii din Bucuresti.

Pacientii 48-49: cazurile au fost confirmate in dimineata zilei de joi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.