Un seism cu magnitudinea 5,7 produs duminica dimineata la granita dintre Iran si Turcia a provocat decesul a cel putin sapte persoane in Turcia si ranirea altor 25 in Iran, potrivit autoritatilor din cele doua tari, informeaza AFP.

Seismul a avut loc la ora 05:23 GMT (09:23 ora locala), iar epicentrul a fost localizat in apropiere de satul Habash-e Olya, in nord-vestul Iranului, la mai putin de 10 kilometri de frontiera cu Turcia, potrivit Serviciului de prospectare geologica al Statelor Unite (USGS).

In Turcia, sapte persoane, dintre care trei copii, au decedat in provincia Van (est), la granita cu Iranul, a anuntat ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, citat de agentia nationala de stiri Anadolu.

Cinci persoane ranite au fost si spitalizate, iar alti rezidenti au ramas prinsi sub daramaturi, a mai spus Soylu, precizand ca ''eforturile de cautare si salvare sunt in desfasurare''.

In Iran, Serviciul National de Interventie a anuntat 25 de persoane ranite si pagube materiale limitate, potrivit primelor estimari. Seismul a afectat provincia Azerbaidjanul de Vest, informeaza Agerpres.

Mojtaba Khalédi, purtator de cuvant al Serviciul National de Interventie iranian, a precizat pentru AFP ca sapte dintre cele 25 de persoane au fost spitalizate.

Situate la intersectia mai multor falii, Iranul si Turcia se numara printre tarile cele mai predispuse la cutremure din lume.

Un seism produs luna trecuta in estul Turciei a omorat peste 40 de persoane, iar un altul produs in Iran a provocat pagube cladirilor fara sa faca victime omenesti, potrivit Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.