Compania de divertisment Cirque du Soleil a anuntat joi anularea,"pana la o notificare ulterioara", a tuturor reprezentatiilor sale programate la Hangzhou, in China, din cauza epidemiei de coronavirus, care a inceput sa se raspandeasca in intreaga lume si sa mobilizeze autoritatile sanitare internationale, informeaza AFP.

"Autoritatile chineze au solicitat sistarea temporara a tuturor activitatilor de interior la care participa peste 100 de persoane pentru a tine sub control epidemia de coronavirus", a explicat compania din Quebec intr-un comunicat, relateaza Agerpres.

"In interesul garantarii sigurantei spectatorilor si a angajatilor sai, Cirque du Soleil anuleaza astfel, pana la o notificare ulterioara, toate reprezentatiile spectacolului sau 'Un monde fantastique' ('O lume fantastica') din Hangzhou", precizeaza aceeasi sursa.

Vineri, autoritatile de la Beijing au declarat ca bilantul epidemiei a ajuns la 26 de morti si 830 de cazuri confirmate.

Situat in provincia Zhejiang, orasul Hangzhou se afla la aproximativ 700 kilometri est de Wuhan, unde acest virus asemanator SARS a aparut pentru prima data in luna decembrie.

Joi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut "situatia de urgenta din China", insa a apreciat ca este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenta globala din cauza acestui virus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.